γυναικες ηρωιδες του 1940
Σε δηλώσεις που έκανε απόψε στην Πάτρα, με αφορμή την συμμετοχή του στην εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου του πρώην γενικού γραμματέα του υπουργείου Δικαιοσύνης Μαρίνου Σκανδάμη, με τον τίτλο «Ο θεσμός της απόλυσης υπό όρο», πρόσθεσε: «ο θεσμός αυτός είναι ένας θεσμός με βαθιά ιστορία και όπως φαίνεται από την συζήτηση που γίνεται στις ημέρες μας με πολιτικό αντίκρισμα, συνδέεται με τον τρόπο που βλέπει κανείς το έγκλημα γενικότερα, τις δυνατότητες ενός ανθρώπου να διορθωθεί ή όχι, και επομένως έχει ευρύτερο ενδιαφέρον για την ελληνική κοινωνία και όχι μόνο για τους νομικούς».
συμφωνική ορχήστρα βιέννης 2016
Παράλληλα, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης ανέφερε ότι «ο θεσμός της απόλυσης υπό όρο είναι πολύ ευρύτερος, πολύ παλαιότερος, είναι γνωστός σε όλο τον κόσμο, όπως στην χώρα μας εδώ και πάρα πολλά χρόνια».
Μάλιστα, όπως υπογράμμισε σε αυτό το σημείο ο Νίκος Παρασκευόπουλος, «συγκυριακά έχει συνδεθεί αυτός ο θεσμός με το δικό μου όνομα, διότι στην πραγματικότητα είναι κάτι πολύ ευρύτερο, πιο πολύπλοκο και χρήσιμο».
https://xvzzifyo.blogspot.com/2019/05/blog-post_58.html
γυναικες ηρωιδες του 1940
Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης απηύθυνε χαιρετισμό η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου-Βασιλοπούλου, η οποία ανέφερε μεταξύ άλλων:
παιδια δυο ετων
«Σήμερα, μου δόθηκε η ευκαιρία να βρεθώ με όλους τους ανθρώπους που αγωνιζόμαστε στα ίδια μετερίζια, που αγωνιζόμαστε για την δικαιοσύνη. Δικαστές, εισαγγελείς, δικηγόροι, βρισκόμαστε σήμερα εδώ, όλοι μαζί και αυτές είναι οι ευκαιρίες που μας κάνουν ώστε να αδελφοποιηθούμε πιο πολύ, να αφήσουμε τα προσωπικά μας κομμάτια και να κοιτάξουμε αυτό για το οποίο όλοι επιλέξαμε κάποια στιγμή, την νομική επιστήμη δηλαδή για την υπεράσπιση του δίκιου, την υπεράσπιση των ευάλωτων ομάδων και των αδυνάτων».
Από την πλευρά του, ο εισαγγελέας Εφετών Πειραιώς, Παναγιώτης Μπρακουμάτσος, ανέφερε σε δηλώσεις που έκανε, ότι «ο θεσμός της απόλυσης υπό όρο, συμβάλλει στον εξανθρωπισμό του ποινικού δικαίου».
Επίσης, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για τις αντιδράσεις που υπήρξαν για αυτό το θεσμό, ανέφερε ότι «υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν, διότι όσο επικρατούν ακραίες απόψεις, ιδιαίτερα σε περιόδους κρίσιμες από οικονομικής και κοινωνικής άποψης, στοχοποιούνται αυτοί οι θεσμοί και όσοι τους υποστηρίζουν».
No comments:
Post a Comment