Το επαναστατικό αυτό τεστ, μια μη-παρεμβατική αιματολογική εξέταση, είναι το προϊόν έρευνας που έγινε στο Ινστιτούτο Καρκίνου Τάουσιγκ στην κλινική του Κλίβλαντ στις ΗΠΑ και αποκαλείται «υγρή βιοψία». Παρουσιάστηκε από τους ερευνητές σε συνέδριο της Αμερικανικής Εταιρείας Κλινικής Ογκολογίας - το μεγαλύτερο διεθνώς.
Η βιοψία εξετάζει το DNA καρκινικών κυττάρων και μπορεί να διαγνώσει έως 10 διαφορετικά είδη καρκίνου. Το γεγονός ότι η βιοψία αυτή μπορεί αν οδηγήσει σε διάγνωση προτού εμφανιστούν τα πρώτα συμπτώματα είναι ιδιαίτερα ελπιδοφόρο καθώς, με την ανάπτυξή του, το τεστ θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί στα πλαίσια καθολικού προκαταρκτικού ελέγχου για τον καρκίνο.
Όπως περιγράφει και η σύνοψη της μελέτης, σήμερα οι περισσότεροι καρκίνοι διαγιγνώσκονται σε προχωρημένο στάδιο, καθιστώντας τόσο την χορήγηση θεραπείας όσο και τις πιθανότητες επιτυχίας της πολύ χαμηλές.
Επομένως, οι δυνατότητες που προσφέρει η νέα αυτή τεχνολογία είναι εξαιρετικά μεγάλες καθώς η καλύτερη προσέγγιση προκειμένου να έχει κανείς τις μέγιστες δυνατές πιθανότητες να γιατρέψει τον καρκίνο είναι η πρόωρη διάγνωση, η οποία, για κάποιους καρκίνους, μπορεί εως και να τριπλασιάσει τις πιθανότητες επιβίωσης.
οχι κυριε τζονσον
Στην έρευνα μετείχαν 1.627 άτομα, τα 749 εκ των οποίων δεν είχαν κανένα είδος καρκίνου ενώ 878 είχαν αναπτύξει διαφορετικούς τύπους καρκίνου οι οποίοι είχαν διαγνωστεί πρόσφατα και δεν είχαν θεραπευτεί ακόμα.
Το τεστ περιλαμβάνει τρεις εξετάσεις στο αιματολογικό δείγμα των συμμετεχόντων ενώ, από τα αποτελέσματα, φαίνεται ότι η βιοψία μπορεί να διαγνώσει με υψηλή ακρίβεια διάφορα είδη καρκίνου.
Τα πιο ακριβή αποτελέσματα αφορούσαν τον καρκίνο των ωοθηκών (που ανιχνεύτηκε με ακρίβεια 90%), τον καρκίνο του παγκρέατος (80%) και τον καρκίνο του ήπατος και των χοληφόρων (80%), ενώ τα αποτελέσματα με την χαμηλότερη ακρίβεια αφορούσαν τον καρκίνο των πνευμόνων (59%) και τον καρκίνο στο λαιμό (56%).
Παρόλα αυτά υπάρχουν ακόμα κάποια θέματα σχετικά με την έρευνα καθώς ακόμα και στην περίπτωση των καρκίνων που ανιχνεύτηκαν με μεγάλη ακρίβεια, αυτό συνέβη μόνο σε μικρό αριθμό ατόμων. Για τον καρκίνο των ωοθηκών και του παγκρέατος οι ερευνητές διάγνωσαν μόνο 10 περιπτώσεις ενώ για τον καρκίνο του ήπατος και των χοληφόρων δεν διάγνωσαν παρά 5 ασθενείς.
Το γεγονός αυτό είναι ο λόγος για τον οποίο το τεστ αυτό δεν είναι έτοιμο ακόμα για ιατρική χρήση και θα χρειαστεί να γίνουν αρκετές ακόμα δοκιμές πρωτού να είναι ευρέως διαθέσιμο.
Παρόλα αυτά, τα αποτελέσματα φαίνεται να είναι πολλά υποσχόμενα όπως δήλωσε και ο δρ. Νικόλας Παπαδόπουλος, ο οποίος ήταν επικεφαλής της έρευνας για μια αντίστοιχη βιοψία γνωστή ως CancerSEEK.
Blood test offers hope of finding cancers before symptoms develop by Rory Smith, CNNi
βασεις ολων των ετων
βασεις ολων των ετων
πιατο με χωρισματα
https://mfiulifk.blogspot.com/2019/03/blog-post_37.html
No comments:
Post a Comment